Bezoek de educatieve mobiel van IOK Afvalbeheer

Heb je vragen over afval sorteren en recycleren? Wil je tips over hoe je afvalarm kan winkelen? Bezoek dan de educatieve mobiel van IOK Afvalbeheer op de markt van dinsdag 3 juni. De medewerkers van IOK Afvalbeheer staan klaar met informatie, tips en ideeën. Kom langs, je portemonnee zal er wel bij varen!

meer info: www.iok.be

Vormingsavond: Onze kinderen veilig online

Op donderdag 5 juni organiseert de bib van 19.30u tot 21u een vormingsavond over hoe kinderen veilig online kunnen gaan. Kinderen zitten op steeds jongere leeftijd voor het computerscherm. Maar het internet is niet altijd een veilige plaats. Deze vormingsavond wil ouders informeren over de problemen die kinderen op het internet kunnen tegenkomen en hoe ze deze kunnen voorkomen. Je leert hoe je een goed e-mailadres kan aanmaken en een chat of profiel (eigen pagina op internet) veilig kan instel­len. Er zijn ook filmpjes over bijv. het bezoek aan ongeschikte sites en over het doorgeven van persoonlijke informatie. Jos Delarbre van de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout is aanwezig om vragen te beantwoorden. De vormingsavond is een initiatief i.s.m. Gezinsbond, Child Focus en politiezone Geel-Laakdal-Meerhout. Inschrijven kan tot 4 juni via onderstaande gegevens.

meer info: bibliotheek, 014 56 67 50, bibliotheek@geel.be

Workshop: gebruik van tablets en e-boekencollectie bib

De bib organiseert op donderdag 12 juni samen met Elektromic Geel een workshop voor beginners, voor het praktisch gebruik van een tablet. Wat is er op de markt, hoe herken ik een Ipad, Android toestel enz. Hoe gebruik ik deze modellen, wat zijn de voor- en nadelen t.o.v. een computer, hoe zet ik er een app op, hoe zet ik een e-boek van de bib-app op een tablet, hoe werkt de e-boeken-app van de bib en wat biedt de e-boekencollectie van de bib? Er zijn twee workshops. Die in de namiddag loopt van 13.30u tot 15.30u. ’s Avonds van 19.30 tot 21.30 uur. Inschrijven kan tot 11 juni via onderstaande gegevens. Vermeld duidelijk je naam en het gewenste tijdstip als je inschrijft.

meer info: bibliotheek, 014 56 67 50, bibliotheek@geel.be

Snelheidscontroles in juni

In de maand juni flitsen de agenten van de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout in de straten Molseweg en Eikenstraat. Zij beperken zich niet tot deze locaties. Ook op andere plaatsen doen zij controles.

meer info: team verkeer politiezone, 014 56 47 67, tv@pzglm.be  

Stedelijke werkplaats verkoopt brandhout en tweedehands materiaal

Op zaterdag 21 juni verkoopt de stedelijke werkplaats tweedehandsmateriaal en  loten hout. De verkoop gaat door op de voormalige legerbasis, Retieseweg, hal 13.

Je kan de loten bezichtigen en er voor intekenen vanaf 8u. Om 9.30u start de openbare verkoop per opbod. De defintieve lijst van de verschillende loten kan vanaf 7 juni geraadpleegd worden op www.geel.be.

meer info: stedelijke werkplaats, 014 56 63 21, johan.wuyts@geel.be

Op stap met de gids: ‘Ecologisch? Dat is toch logisch!’

Op zondag 1 juni kan je om 14u aansluiten voor een twee uur durende wandeling op de terreinen van Thomas More Kempen, campus Geel. Breng een bezoek aan de bijenhal, de demotuinen en de waterzuivering d.m.v. rietvelden en ontdek het belang van bijenteelt en ecologische gewasbescherming in het kader van duurzaam omgaan met het milieu. Deelnemen is gratis.

meer info: Toerisme Geel, 014 56 63 80, toerisme@geel.be

Open Kerkendag

Op zondag 1 juni zetten de Sint-Dimpnakerk en de Sint-Laurentiuskerk (Zammel).
hun deuren open n.a.v. Open Kerkendag. Van 13u tot 18u worden doorlopend rondleidingen georganiseerd, met als thema: ‘Herinneringen aan '14 - '18’. De deelnemende kerken aan Open Kerkendag grijpen het jubileumjaar van de ‘Groote Oorlog’ aan om het verhaal van de kerk, de gemeenschap of de lokale helden tijdens deze duistere periode te brengen door middel van tentoonstellingen, evocaties, concerten of poëzie. Andere kerken profileren zich tijdens dit weekend dan weer als ware vredeskerken.

meer info: Toerisme Geel, 014 56 63 80, toerisme@geel.be